horoskop   Vidga dina vyer med astrologi.   Astrolog Anna Granberg berättar om astrologi   Lättläst bok om astrologi   Astrologiguiden  
                     

Jungfrun

Jungfrun NYCKELORD: Tjänstvillig/Noggrann
HÄRSKARE: Merkurius
ELEMENT: Jord
TIDSPERIOD: 24/8-22/9

Jungfrun är arbetsmyran framför andra - flitig, ambitiös, effektiv och hjälpsam. Som den ödmjuka, tjänstvilliga människa hon är, tar Jungfrun ofta på sig mer arbetsuppgifter än hon egentligen behöver. En medkännande, omtänksam natur, som trivs bäst när hon kan vara till stöd och hjälp för andra. Just hjälpsamhet är en av tecknets allra finaste resurser. Man kan till och med säga att Jungfruns livsuppgift är att tjäna - att bistå andra med sina resurser.

Denna pålitliga karaktär är alltid grundlig, noggrann och systematisk. Här finns inget slarv utan allt går med samma eftertänksamhet. Jungfrun har ett utpräglat ordnings- och detaljsinne och ställer höga estetiska krav. God stilkänsla samt utmärkt urskillnings- och organisationsförmåga är kännetecknande. Baksidan med detta noggranna tecken är ett överdrivet pedanteri och svårigheter med att se till helheten. Man brukar säga att Jungfrun riskerar att "inte se skogen för bara träd".

Merkurius är den härskande planeten, vilket ger en analytisk förmåga, men också en något ängslig läggning. Jungfrun strävar med sitt kritiska, analyserande sinnelag efter det perfekta och det fulländade, ställer omänskligt höga krav på sig själv och stundtals även på omgivningen. För varje Jungfru är det viktigt att sänka kraven en smula och lära sig konsten att älska sig själv och inse sitt värde.

God organisationsförmåga hör till bilden, liksom behov av att strukturera och planera tillvaron. Jungfrun är mycket plikttrogen och ansvarskännande men tenderar att bli väl uppbunden vid scheman, rutiner och vardagligheter.

Hälsa och hygien har hög prioritet, varför Jungfrun fäster stor vikt vid sundhet, både till kropp och själ. Det är inte ovanligt att den som är präglad av detta hälsoinriktade tecken väljer att bli renlevnadsmänniska.

Jungfrun är mycket känslig och sårbar för kritik. Trots att hon i regel är både tankemässigt och praktiskt begåvad ängslas denna försynta natur ofta för att inte duga, varför Jungfrun behöver mycket stöd och uppmuntran för att komma till sin rätt (inte minst i barndomen).

Det blyga, avvaktande förhållningssättet kan resultera i att Jungfrun upplevs en aning kylig och reserverad, men innerst inne är hon känslosam och vänlig.

Den som är född i detta försiktiga jordtecken föredrar att arbeta bakom kulisserna. Alla arbeten som fordrar ordnings- och detaljsinne är väl lämpade. Serviceinriktad som Jungfrumänniskan är, söker hon sig i allmänhet till ett yrke där hon får möjlighet att hjälpa andra.

Fysiskt associeras tecknet med tarmarna och matsmältningsorganen. Jungfruns tendens att oroa sig och ängslas kan resultera i problem med magnerverna.


Star   Söker du perspektiv på dig själv och din livssituation? Vill du glänta på dörren till framtiden?
     
Star   Beställ ditt personliga horoskop av den kända astrologen och författaren Anna Granberg, eller varför inte boka tid för telefonrådgivning baserad på dina unika födelsedata!

TILLBAKA

Horoskop tolkade via telefon eller ett personligt möte