horoskop   Vidga dina vyer med astrologi.   Astrolog Anna Granberg berättar om astrologi   Lättläst bok om astrologi   Astrologiguiden  
                     

Väduren

Väduren NYCKELORD: Ivrig/Energisk
HÄRSKARE: Mars
ELEMENT: Eld
TIDSPERIOD: 21/3-20/4

Den typiska Väduren är en utåtriktad, spontan och ivrig till sin läggning, alltid full av energioch entusiasm. En enkel och rättfram personlighet som ger ett fräscht och naturligt intryck - en frisk fläkt i vardagen!

Pionjäranda och äventyrslust hör tecknet till, liksom behov av spänning och dynamik i tillvaron. Vädurmänniskan älskar utmaningar och tar gärna chanser. Hon tycks ha obegränsade energiresurser och ett ständigt behov av något nytt att bita i, en riktig igångsättare. Men det är inte alltid Väduren hinner fullfölja det hon föresatt sig, eftersom denna ivriga individualist ideligen hittar nya spännande projekt att sträva mot.

Här finns en inneboende "jag först"-mentalitet och ett stort aktivitetsbehov. Väduren har mängder av kraft och energi som behöver få utlopp. Omväxling och fysisk aktivitet är nödvändiga ingridienser i vardagen, och framgångar i idrottsliga sammanhang är inte ovanliga.

Ett behov av att hävda såväl sina åsikter som rättigheter är utmärkande. Väduren är inte rädd för konflikter utan är beredd att slåss för sina principer. Tendensen att rusa in i saker och ting gör att hon ibland kan upplevas som en aning burdus och gåpåig.

Denna eldsjäl har ett högt tempo i sina handlingar och förväntar sig omedelbara resultat. Planeten Mars är tecknets härskare, vilket gör Väduren till den naturliga ledaren, fylld av mod och handlingskraft. Viljestyrka och framåtanda hör tecknet till, och Väduren har ingenting emot att styra och ställa med omgivningen, varför hon ger ett bestämt och säkert intryck. Den ivriga, tempramentsfulla läggningen kan emellertid resultera i att reaktionerna iblnad går till överdrift. Vädurmännsikan bör se upp, så att hon inte i ren obetänksamhet kör över andra med all sin iver och entusiasm.

Tålmodig eller speciellt uthållig kan man inte beskylla Väduren för att vara, men å andra sidan finns här stora fonder av ärlighet och initiativanda - raka rör och öppna kort är Vädurens paroll.

Människor präglade av detta eldiga, temperamentsfulla tecken kan ha svårt att trivas i underordnad ställning, varför de i regel söker sig något självständigt eller arbetsledande yrke. Om ledarbegåvningen och entusiasmen används på rätt sätt, har Väduren förutsättningar att bli en verklig kraftresurs i arbetslivet. Arbetsuppgifterna får gärna innehålla rikligt med utmaningar, eftersom Väduren i grunden är en tävlingsmänniska!

Fysiskt associeras tecknet med huvudet. Tendensen att rusa iväg och åta sig för mycket gör Väduren predestinerad för spänningshuvudvärk, varför det är viktigt för denna eldsjäl att lära sig koppla av en smula emellanåt.

 


Star   Söker du perspektiv på dig själv och din livssituation? Vill du glänta på dörren till framtiden?
     
Star   Beställ ditt personliga horoskop av den kända astrologen och författaren Anna Granberg, eller varför inte boka tid för telefonrådgivning baserad på dina unika födelsedata!

 


TILLBAKA